ORDEN de 10 de abril de 1991, por la que se especifican las actividades esportivas de esbarjo i turísticas de aventura.

Atès que el Decret 81/1991, de 25 de març, regula la pràctica de les activitats esportives d'esbarjo i turístiques d'aventura;

Atès el que disposa l'article 62.3 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Per tal de complir l'article 1.2 del Decret abans esmentat, Ordeno:

Article 1

El que estableix el Decret 81/1991, de 25 de març, s'aplica a les activitats següents:

1.1 Ala de pendent (parapente):

Modalitat de vol lliure que consisteix a llançar-se des del pendent d'una muntanya, en direcció a la vall, suspès d'un planador ultralleuger flexible de pes inferior al del pilot, que permet l'enlairament i l'aterratge a peu.

1.2 Bicicleta tot terreny (mountain bike):

Especialitat del ciclisme de muntanya que es practica en espais naturals amb bicicleta alta, de manillar pla, amb tres plats, sis o set pinyons i pneumàtics gravats.

1.3 Descens de barrancs:

Pràctica esportiva que consisteix a seguir el curs d'un  riu a través del barranc i que combina la natació i les tècniques d'escalada per salvar els obstacles naturals de la ruta.

1.4 Descens en bot (rafting):

Pràctica esportiva que consisteix a descendir per aigües vives en una embarcació pneumàtica amb capacitat per a vuit persones, com a màxim.

1.5 Esquí de riu (river-ski):

Modalitat d'esquí que consisteix a descendir per aigües  vives amb uns esquís especials i amb l'ajut d'un rem de  doble pala.

1.6 Heliesquí (heli-ski):

Excursió d'aproximació amb helicòpter a indrets d'alta muntanya de difícil accés per descendir-hi esquiant.

1.7 Heliexcursió (heli-trip):

Excursió en helicòpter amb finalitats esportives o de plaer.

1.8 Hidrobob:

Pràctica esportiva que consisteix a descendir per aigües vives en un hidrobob, vehicle de forma allargada, semblant al trineu de tipus bob, sobre el qual poden muntar quatre persones.

1.9 Hidrotrineu (hydrospeed):

Pràctica esportiva que consisteix a descendir per aigües vives en un vehicle en forma de trineu que sosté el practicant sobre l'aigua de cintura en amunt, mentre les cames queden submergides dins l'aigua.

1.10 Marxa a cavall (horseback):

Excursió organitzada a cavall seguint un recorregut determinat prèviament.

1.11 Piragüisme (canoe kayak):

Esport nàutic que consisteix a navegar amb piragua en aigües tranquil·les o aigües vives.

1.12 Salt de pont (ponting):

Pràctica esportiva que consisteix a llançar-se des d'un pont, subjectat per una corda elàstica que deixa suspès el saltador en l'aire.

1.13 Salt elàstic:

Pràctica esportiva que consisteix a llançar-se des d'un lloc alt, subjectat per una goma elàstica que fa pujar i baixar el saltador diverses vegades.

1.14 Tresc (trekking):

Expedició excursionista de llarg recorregut a través de regions de difícil accés, durant la qual es pernocta en  refugi o en acampada.

Article 2

Aquesta Ordre entrarà en vigor als dos mesos de la seva  publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 10 d'abril de 1991

Lluís Alegre i Selga
Conseller de Comerç, Consum i Turisme.

Este portal web únicamente utiliza cookies propias con finalidad técnica, no recaba ni cede datos de carácter personal de los usuarios sin su conocimiento. Sin embargo, contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas a la de FETAVE que usted podrá decidir si acepta o no cuando acceda a ellos.

Más información